null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 
 
Erdő Kárpátalja

Ungvár és környékeMunkács és környékeBeregszász és környékeHuszt és környékeA Vereckei-hágó és környékeA Máramarosi-havasokA Borzsa-havasCsetfalva térkép
 

Ungvár

Munkács 

Beregszász

Huszt

A Vereckei-hágó

A Borzsa-havas

A Máramarosi-havasok

Csetfalva és Mezővári

Kárpátaljáról két Internetes forrást ajánlanék. Az első a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének (KMKSZ) honlapja, gazdag írott tartalommal. Kiemelten foglakozik a magyarság 1918 utáni történetével, Kárpátalja gazdasági helyzetével. A másik átfogó honlap az Ukrajna Kárpátontúli Területének honlapja. Az összes kárpátaljai nemzetiség nyelvén olvasható, még héberül is. Hivatalos hangnemű ismertetőket tartalmaz. A magyar ékezetes betűkkel elég mostohán bánik. Képgalériája viszont nagyon gazdag. Kár, hogy nagyrészt felirtok nélkül ontja a rengeteg felvételt. Aki imádja a templomokat és várakat, az hosszú percekig el tud csemegézni a képgalériában.
Az ismertetők két forrásra épülnek: Németh Adél Kárpátalja útikönyvére (Panoráma "mini" útikönyvek, 1991), és kísérőnknek Horkay Sámuelnek (a KMKSZ titkára) szóbeli ismertetőire. Külön köszönet Lengvárszky Attilának és Béres Istvánnak, aki számos nagyszerű felvételt bocsájtott rendelkezésünkre. 
 elbi  CsaTolna © 1998-2003.