A Szigeten, a nagy színpad előtt, 2001.08.06.

A képek hétfő délután negyed és fél hat között készültek. Éppen a Másfél játszik. "A Másfél olyan instrumentális muzsika, melyben a zene egésze kap főszerepet és nem az énekest pótolandó hangszerszólók", írják honlapjukon. Tetszettek.
Amit látunk - a tágas, letaposott füves térség, a színpad, a közönség kaotikus esetlegessége, a korösszetétel, az aktuális öltözékek, a jövés-menés - kicsit érzékelteti a hangulatot. A feelingnek persze a láthatatlan jegyei legalább ilyen fontosak. Az ottlétnek olyan meghatározó elemei is vannak, ami a képen "nem jön át":

 • Először is nem hallani a zenét. Sem a ritmust, sem a dallamot, sem a hangerőt (a basszus még a színpad előtt 100 m-rel is mozgatta a térségre lerakott hatszögletű gumilapokat...)
 • Másodszor is nem nyomaszt a meleg (kb. 28-30 fok).
 • Harmadszor is nem érezni az illatokat sem. Alapvetően kellemesek a szaglási élmények (az ifjak nem fukarkodnak a magukra kenhetővel, fújhatóval), csak ebben is nagy a kavalkád.

 • Pótszerek: töltsetek és játsszatok le egy (Másfél) mp3-at, fűtsetek be, és fújjatok szét egy (Másfél) flakon sprayt.

  A panoráma pontos helyét a körkép-térkép mutatja (Sziget). Statikus fotó: pano1sziget.jpg (3600x360 képpont, 218 kB). A környék műholdképen.
  Ha az applet nem működne, ellenőrizni kell, hogy nincs-e a Java a böngészőben letiltva.  (egérrel húzható minden irányba, a mozgás meg is fordítható és le is állítható)


  Itt egy másik szigeti körkép is.

  2001.08.07-09. CsA
  CsaTolna © 1998-2001. További körképek