Grossglockner

A Grossglockner Alpenstrasse legfelső pontján 2004. augusztus 8-án 13:16:29 és 13:17:17 között készült a 11 képből álló panorámaalap.

Gyanútlanul mentünk fel a 2430 méteren lévő Fuschertörl nevű csúcsra, ahol piszok nagy hóvihar kapott el minket. Nem láttam az autó motorházának elejét sem. Kiszálltunk és fagyoskodtunk. Nagyon bizakodtam, hogy itt fent tudok csinálni egy panorámát, de így ez elég reménytelennek tűnt. Végül szerencsém volt. Az ilyen magasságban gyakori pillanatnyi időjárásváltozást használtam ki és készítettem el a 11 felvételt. Pár perc múlva már a kamerámat is alig láttam az újra leszált hófelhőben. Húsz éve járom ezt az hegyet, de először láttam nyáron ilyen havasnak.

A gép: Olympus, 3 megapixeles. Amikor összeraktam a képeket az eredetikből, még 123 MB-os volt. No nem ez van itt a lapon, publikálható méretűvé kellett tenni a művem. Nézegessétek. Tanács: érdemes kicsit megemelni a képet, mert az ablakban nem mindig látható alsó része a legszebb, vagy a statikus fotóra kattintani.

Statikus fotó: ggner.jpg (3600x360 képpont, 224 kB). A körkép gyűrű formában.
Ha az applet nem működne, ellenőrizni kell, hogy nincs-e a Java a böngészőben letiltva.(egérrel húzható minden irányba, a mozgás meg is fordítható és le is állítható)

2005.08.21. schubi
További körképek