Hercegi lakodalom Landshutban - 1475

2001.07.22-én vasárnap délután az ódon bajor város főutcáján újra hatalmas tömeg gyűlt össze a tradicionális esküvői felvonulásra. Ahogy négy évenként eddig is, most is újraéledt az fényes vigadalom, amelyet egykor a város hercege, Gazdag György tartott új feleségével, a lengyel királylánnyal, Hedwiggel.
Két korabeli krónikás annak idején a legnagyobb részletességgel megörökítette az eseményt. A felvonulásban több, mint 2000 fő vesz részt, minél pontosabban ragaszkodva ehhez a leíráshoz. Hatalmas tömeg látogatott el az idén is a fesztiválra, melyet 6 webkamera is közvetített.
Az ünnepség saját honlapja 3 nyelven (német, angol, olasz) más érdekes részletekkel és képekkel szolgál. További fotók az eseményről Landshut lapján
A panoráma a főutcán, az O és a W tribünök között készült, még a felvonulás előtt (lásd a térképen). Statikus fotó: landshut.jpg (3600x360 képpont, 252 kB).
Ha az applet nem működne, ellenőrizni kell, hogy nincs-e a Java a böngészőben letiltva.(egérrel húzható minden irányba, a mozgás meg is fordítható és le is állítható)

landhochzeit.jpg
A felvonulási menet útvonalának térképe - a programfüzetből kifényképezve.
További saját fotók a felvonulásról és a sokadalomról (kattints a kis képekre!).
falken.jpg
solymászok vonulása
cehek.jpg
   a céhek zászlói
fogado.jpg
egy korabeli fogadó
hatlovas.jpg
    hatlovas hintó
mutatvanyos.jpg
  mutatványosok
landzsasok.jpg
ellépnek a lándzsások

2000.07.29. CsÁkos, CsA
További körképek