A bécsi ENSZ központ előtt

2005. december 10-én, egy hűvös téli szombat delén állunk a bécsi ENSZ központ (avagy UNO City, a Vienna International Centre) előtt. Az épületek előtt húzódik a bécsi metró, azaz U-Bahn itt lábakon álló piros U1vonala, annak is a Kaisermühlen-VIC állomását látjuk. Az épületegyüttesben több ENSZ szakosított szervezet is működik, pl. az UNIDO iparfejlesztési- vagy a nemrég Nobel békedíjjal kitüntetett IAEA atomenergetikai ügynökség. Nem csak kívül, hanem belül is reprezentatív minden, műtárgyak gazdag gyűjteményében gyönyörködhet az itt dolgozók, látogatók sokasága.

Az elmúlt években több további magasház is épült a környéken. Az U-Bahn vonal képen látható jobb végénél áll egy különösen érdekes épület. Alapterületét a 30. emelet körül megnövelték, az oldalára "ragasztva" egy ötemeletes acél-üveg kockát, amely kinyúlik a mellékutca fölé.

A kép végül ráfordul a fák mögötti forgalmas Wagramerstrassera, átsejlik az öreg Duna egyik beszögellése, a Kaiserwasser is.

Statikus fotó: nau.jpg (3600x540képpont, 244 kB). A magas házak miatt "kétsoros" a panoráma, mivel az egyes irányokban 2-2 képet készítettem egymás fölött és a megjelenítő ablak is nagyobb a "szokásosnál".
Ha az applet nem működne, ellenőrizni kell, hogy nincs-e a Java a böngészőben letiltva.Egérrel húzható minden irányba, a mozgás meg is fordítható és le is állítható.

2005.12.18. CsA
További körképek