null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Szekszárdi Pörkölt és Bor Ünnepe - 2005. június 25.

A tavaly, első alkalommal megrendezett esemény akkora sikert aratott, hogy természetes volt az idei Szent László Napi Vigadalom egyik fő attrakciójaként ismét megrendezni. A helyszín természetesen Szekszárd szíve, a Béla király tér, annyi különbséggel a tavalyihoz képest, hogy most 160 asztalt foglaltak le az előző évi 88-al szemben. Ha minden évben így fog növekedni a létszám, akkor 2-3 éven belül körbe fogjuk venni a nagytemplomot és kidagadunk a térről a környező utcákba:-)
Délután fél öttől lehetet elfoglalni a helyeket, előkészíteni a kondért és tartalmát, illetve tüzifát vételezni. Ez tutóbbi többeknek - köztük nekünk is - annyira jól sikerült, hogy a későn jövők kénytelenek voltak kunyerálni egy kis tűzrevalót.
Tüzetesen végignéztem a közel 160 bográcsot, de most "uszonyos" marhával nem találkoztam. Volt, ahol nem kellett sokat gondolkodni, mert például az egyik főzőhelyen egyértelművé tette a szakács egy kakasfejet a bográcstartó tetejére tűzve, hogy ott bizony a tarajosok tiszteletére kakaspörkölt készül.
Tavaly a Bartina együttes szórakoztatta a nagyérdeműt, idén cigányzenekar, kellemes tömeg, egyre emelkedő hangulat, estére tisztára nyalt bográcsok, utcabál az éjszakába belenyúlva. Megy ez nekünk, hagyomány lesz belőle!
Lássuk a fotókat (jobbára időrendi sorrendben, ahogy alakultak a pörköltek, illetve a hangulat):


 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.