null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Bemutatkozás

"Már megint egy szervezet..." mondhatnák ezeket a sorokat olvasva. Nos, igen, valóban egy újabb civil szervezet létrejöttéről szeretnénk tudósítani a Tisztelt Olvasókat. Tévében, újságokban sokszor és sokfélét lehet hallani, látni, olvasni az Internetről. Sajnos ezek a híradások sok esetben nem objektívek és így a hétköznapi halandó csak kapkodja a fejét, hogy melyik hírnek, hírforrásnak higgyen. Hazánkban egyelőre még csak kevesen férnek hozzá az Internethez, főként a háztartásokban, vagyis a civil szférában. Sokan ezért a tényleges megismerést nélkülözve, csak közvetve jutnak információhoz és alakítják ki véleményüket az Internetről.

Ezen a helyzeten szeretnénk a magunk szerény eszközeivel változtatni azon célból, hogy minél többen a gyakorlatban is megismerhessék, mi is az az Internet, milyen információk érhetőek el segítségével.

 Alapszabály    Taglista    Belügyek    Média megjelenés  

A CsaTolna egyesületet olyan magánszemélyek alakították, akik elkötelezett hívei a számítástechnikának és egyúttal az ismeretek, információk megszerzésének legújabb, elektronikus formájának is. Azt szeretnénk, ha Tolna megye mind a felhasználók számában, mind a hálózatra kerülő információk tekintetében jelentős növekedésbe kezdene. Ennek érdekében szövetkeztünk és megpróbáljuk minél több ember számára a gyakorlatban is bemutatni, szükség esetén segítséget nyújtani az Internet által kínált lehetőségek kihasználásában.

Néhány példa, hogy mire ad lehetőséget az Internet:

  • elektronikus levelezés bárkivel a világon
  • levelezőcsoportok a hasonló érdeklődésű embereknek távolsági korlátok nélkül
  • "beszélgetős" csatornák hazai és külföldi partnerekkel a nap bármely órájában
  • friss hazai és külföldi hírek hírügynökségektől, újságoktól (kb. 150 magyar újság van jelen az Interneten!)
  • telefonkönyv, menetrend, tőzsdei információk, lexikonok, szótárak, stb.
  • könyvtárak, képtárak, múzeumok látogatása
  • élő képek a világ minden tájáról
  • rádió- és tévéadások élőben, illetve archívumból
  • online áruházakban való vásárlás
Ezeket egy "vándorcirkusz"-hoz hasonlóan, több helyszínen élő Internet kapcsolat segítségével meg is fogjuk mutatni minden érdeklődő számára.

Ha felkeltettük érdeklődését, szívesen várjuk valamelyik "cirkuszi" előadásunkon, ha pedig egyetért céljainkkal és esetleg még segítséget is tud nyújtani ismeretterjesztő tevékenységünkben, akkor várjuk jelentkezését egyesületünkbe! A jelentkezési lap letölthető innen.

Honlap: http://www.csatolna.hu/
E-mail: info@csatolna.hu
Levélcím: 7102 Szekszárd, Pf.: 530.

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.