null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Ismerkedés az Internettel

Az Internet egy óriási hálózat végtelennek tetsző lehetőségekkel... Mint amikor a csillagokat szemléljük egy felhőtlen éjjel - az ember képes beleszédülni. Bárhova eljuthatok, de hová akarjak eljutni? Nem magányos érzés egy űrhajó belsejében ülni és lakott bolygók után kutatni, mialatt csak a csillagok hideg fénye hunyorog örökkévalóan a merész utasra? (látszik, hogy a Sci-fi irodalom rajongója vagyok:-)

Felfedeztem a fórumokat. Egyes oldalakon nem csak a száraz cikkeket, riportokat vagy hitvallásokat lehet olvasni, hanem sokszor vitákra, véleménycserékre is lehetőséget adtak a Fórum nevű link alatt. Ezek az oldalak a lakott bolygók.

Felfedeztem a keresőket. Legjobban a Google tetszett. Szótárra van szükség? A Neten biztos akad megfelelő. A trükk a jó kulcsszavak választása a keresésnél. Ha azt írjuk a keresőmezőbe, hogy "szótár", valószinűleg több könyvkereskedés oldala is megjelenik a találatlistán. Míg a "magyar-angol" kulcsszó jobban leszűkíti a kört. Viszont vicces kedvemben találtam már olyan cikket is, mely szerint "Welke megérdemelné az Oscart." Mielőtt bárki gratulálna: egy sportolóról volt szó, aki állítólag annyira meggyőzően játszotta a sérültet, hogy alakításáért "megérdemelné az Oscart".

Az osztálytársak.hu-t úgy ajánlotta valaki. Bejelenkeztem volt iskoláim listáira. És lám, ott gyülekezett a csapat! Főleg, ami az ESZI-seket (Energetikai Szakképzési Intézet - Paks) illet. Minden sulinak saját fóruma is van - lehet, hogy ilyen módon egyszerűbb lesz a következő osztálytalálkozót megszervezni?

Akad szakmába illő honlap is. Ezeken a fórumokon egész más a hangvétel. Java-ról, C++-ról, effélékről folyik a szó (pl. "Hogyan tölsem meg a ComboBox-omat?").
Persze nem csak a számítástechnika képviselői cserélnek a Hálón eszmét. Talál az ember cikkeket egészségről is, bár nem hinném, hogy orvosok nyilvános fórumokon vitatnák meg tapasztalataikat ("Már a harmadik fajta antibiotikumot írom fel a páciensnek a héten, mire rájövök, hogy az illetőnek nem is a veséjével van baj...").

És szerintem a legjobb a Neten: a viccek! "Kezd a napod nevetéssel" - jeligére nincs jobb egy jópofa viccnél a kávé mellé az ébrenlét stabilizálására. Minden lehetséges vicc-elosztó e-mail kontaktlistán rajta vagyok. Ez bizonyára a tizenéves korúan történt, atyám Ludas Matyi / Hócipő jellegü újságjainak rendszeres olvasásának utóhatása.

Nem állítanám, hogy mostanára abszolúte otthon vagyok a Világhálón, de felfedeztem az előnyeit és találtam magamnak néhány sarkot, ahová szívesen látogatok el. Kell ennél több?

Írta: Cindy (C) 2002

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.