null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Sopron 2002. év karácsonyán

Már vagy ötödször töltjük családommal a karácsonyi ünnepeket Sopronban, de most először tudtam digitális fotómasinával felszerelkezve megörökíteni jellemző soproni képeket. Ennek következményeként villantanék fel néhány fotót, hogy a nyájas olvasó is megérezze, miért ünnepelünk a "hűség városában".

Formabontásként nem is soproni képekkel kezdeném, hanem a budapesti Vörösmarty téri adventi vásárban készültekkel, mert jó alaphangulatot adott a karácsonyra készülődve.

Budapest, Vörösmarty tér
A fenyőfa alatt jászol, a téren jobbára kézművesek fabódéi
Dobok és gyertyák minden mennyiségben
Mackók még a tetőn is:-)
Még három ablak és itt a karácsony
Keramikusok bódéja
Ráhangolódhatunk a bibliai történetre
Kovácsműhely
A szentendrei Szilágyi Péter kerámiái
Bőrdíszműves bódéja
A szűcsök is szép portékával rukkoltak ki

 

Nappal inkább kirándultunk és sportoltunk, esténként pedig a városban sétáltunk és sorra kipróbáltuk az egyes éttermek tatárbifsztekeit. Meg kellett állapítanunk, hogy Sopron sokat fejlődött ebben a tekintetben (is), mert most szinte minden helyen volt (ráadásul a szekszárdinál jóval olcsóbb) tatár, ami a családunkban az egyik kitüntetett ínyencség.

Sajnos csak ennyi hó várt a Lővérekben
Döme kerékpárral bródszájdol
Síléccel még ezen a kis havon is lehetett csúszkálni
Szánkózás a gesztenyefák között
Korcsolyázás a Fertő-tavon
Hatalmas borókafenyő a városban
Étterem a Főtéren
Mindenki karácsonyfája a Főtéren
Perkovátz ház
Hungária Serház a Széchenyi téren
Storno-ház, Tűztorony és a Városháza
Főtér a fenyőfával
Szálloda a Ringen
Teát és forralt bort mérnek a Főtéren
Károly kilátó a Lővérekben

A Károly kilátó tetejéről tiszta időben belátni az egész Fertő tavat, ausztriai településeket, a Lővéreket. Szerencsénkre éppen elutazásunk napján egy front szelének köszönhetően érdemes volt belépőt váltani a kilátóba és ennek egy körpanoráma lett az eredménye.


Készítette: CCapo (C) 2003

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.