null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Második kínai utazás - 2001. november

előző | következő lapA brief introduction of Ling-yin Temple
Rövid ismertető a Ling-yin templomegyüttesről. 326-ban alapította egy Indiából érkezett bonc. A terep a pataktól egyre emelkedik. Érdekes a horogkereszt alakú épület: itt van elhelyezve az 1000 követő szobra is.


     
The Ling-yin Temple shots
Fotók a Ling-yin templomról. A főcsarnok 34 m-es épületében ül a közel 20 m-es, aranyozott kámforfa Buddha (itt egy szebb fotón, mástól). Az utolsó 2 kép az 1000 arhát másfél életnagyságú szobrait mutatja a fent említett szvasztika négy szárnyában.


 
 
 
In the Shanghai subway. The Nanjing Road and the Bund at night
A sanghaji metróban. A Nanking utca (híres bevásárló utca) és a Bund (a folyóparti különleges épületsor) esti fényben.


       
Suzhou - The Humble Administrator's Garden (since 1997 it is on the World Heritage list of the UNESCO)
A repülőmenetrendnek köszönhetően kettőnknek csak vasárnapra szólt a jegye, így szombatra befizettünk egy egynapos kirándulú buszra és elutaztunk Szucsouba. Abba az ősi városba, amelyet Kína Velencéjének is hívnak. Elsőként a "Szerény hivatalnok kertje" vagy más névváltozatban "Az egyszerű ember politikája kert" volt a cél. Ezt egy kegyvesztett cenzor alapította, az egyik leghíresebb a maga nemében. Több elkülönülő részében sok összefüggő tó, híd, pavilon, udvar, lépcső, váza, kavicsból kirakott utacska, szikla és természetesen különleges növények, köztük számtalan bonsai is. Sajnos végig esett az eső, amíg ott sétáltam (néha az objektív is vizes lett, bár törölgettem). 1997 óta az UNESCO felvette a kertet a világörökség listára.The West Garden Temple in Suzhou
A Nyugati kert Temploma Szucsoban. Előtte kis imitált folyócska, melyet szépen faragott kőhíd ível át. A hidon túl magas, pagodát formázó bronzszobor. Az őszutón szépek a sárgás levelű ginkófák. A kővel borított térségen a délelőtti esőtől még nedvesek a szép halas, madaras faragványok, az egy két lehullott ginkólevél is sajátos hangulatot ad nekik.


A főépület oldalsó oltárjainak hatalmas aranyfigurái lenyűgözőek, ahogy a középen trónoló főalak is. A színes hátsó oltáron kisebb aranyszobrok állnak.


A bal oldaltemplom csarnoka a követők és tanítványok aranyozott agyagszobrát rejti. Többszáz van belőlük, életnagyságúak, mind más. A csarnok közepén az ezerkarú Avalokitesvara fábol kifaragott szobra áll.


A jobb oldaltemplomnál a hal és az előtte függő érdekes alakú brozlap (egy gong) mind szertartási kellék.


Oldalkert, "faliújság", imádkozók.Views of Tiger Hill Garden (Hu Qiu) in Suzhou
A Tigris-dombi kert képei Szucsouban. Kis kőoroszlán egy hídon. A Szong dinasztia idején 959-961 között épült, nyolcszögletű, hétemeletes pagoda ferde, már 3,5 fokkal dől ÉK felé. Kultikus harang és dob a főtemplom előtt. A főtemplomtól levezető lépcső a sziklás, vízfolyással szabdalt térséghez.The Hanshan Temple Pagoda in Suzhou
A Hanshan templom 5 emeletes pagodája Szucsouban. Gyönyörűek előtemplomai és udvara, de sajnos itt kifogyott minden elemem.


            
Selected pages frm the China Travel Guide (Shanghai, Hangzhou, Suzhou). Digital map of the region
Mivel akkor még nem volt útikönyvem, kifotóztam néhány lapot (Sanghaj, Hancsou, Szucsou) kollégáméból. Végül a térség térképe.Last hotel room view at Long Hua, Shanghai
Az utolsó kép a Long Hua szállodai szobában.

előző | következő lap

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2018.