null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

3 éves a CsaTolna is...

2001. őszén ünnepelte 3. születésnapját a CsaTolna Egyesület. Ez az évforduló egy személyes ünnepet is jelentett számomra: 3 éve találkoztam szívem választottjával. Nem véletlenül írom ezt a kis szösszenetet minderről, a CsaTolnának köszönhetem barátnőm társaságát a mai napig.

A történet egészen rövid. A '98-as szekszárdi Alisca Expo megrendezése alkalmával az Egyesület internetes video-telefon technológiát demonstrált. A bemutató számítógépet ikertestvérem, János felügyelte, aki az odatévedt látogatóknak nyújtott érdekfeszítő tájékoztatást, miben rejlik az akkor még - és talán még ma is - gyerekcipőben járó kommunikációs forma vonzereje. Én a "vonal másik végén" (munkáltatóm standján) ostromoltam a kiváncsiskodó emberkéket.

Feszülten vártuk mindketten, hogy ki lesz a következő, aki a "teleképfónia" rejtelmeibe ásná el magát, mígnem Egyesületünk akkori elnöke, CCApó a CsaTolna standján bámészkodó két lány egyikét személyem kezelésébe ajánlotta.

1998. Alisca Expo: Szandra, Vanda és János a találkozás első pillanataiban... ...és a megismerkedésünk utáni hetekben.
Amint átkísérte a "Szandra-Vanda" páros első felét a Kvantum standjára, nem voltam rest a demo témájába "in medias res" elmerülni. A kis hölgy rögtön belepírult öltönyös férfiasságomba, ezzel is bátorítva engem a minél pontosabb technikai részletességre. Szandra hősiesen állta a száraz adatok és "terminus technikus"-szok egymásutánját, és viszonzatlan kísérleteket tett barátnője megszólítására a vonal másik oldalán. Mikor rájöttem, hogy János gondozásába jutott kisasszony, Vanda némasági fogadalmat szimulál, a kínos hallgatást megelőzendő Szandrával egyre mélyebbre süllyedtem a szürke hétköznapok témáiban. Hamar rávilágítottunk hogy én értek a Pascal programozási nyelvhez, Őneki pedig segítségre van szüksége.

Mindeközben visszakísértem Szandrát barátnőjéhez, majd testvérem egy névjegykártya társaságával díszítette a búcsú röpke pillanatát. A technológiai részletek nagyon elvarázsolhatták Szandrát, mert egy hét nem telt bele, felhívott...

Szandra, 2001 őszén. Egészségünkre! ;)
Azóta a közös élményeinket 3 évvel gyarapítottuk. Amikor az Egyesületnek születésnapja van, akkor én kétszer ünnepelek.

Köszönöm CsaTolna!

2001 nyarán mi még mindig... De hisz látszik :)
Uchimata, 2001. november 14.

 

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.