null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Érdekességek    Publikációk    Rendezvények    Tolna megye    Körpanorámák    Webkamera    Időjárás    Vendégkönyv    Kereső    Impresszum  
 
 

Kunfehértó

  Nyaralásom egyik hetének állomását legrövidebben talán egy eszperentével jellemezhetném:

  Egy megtermett feneketlen meder tele nedvvel, mely mellett rengeteg mellet kellemetesen fedetlen felejtett ember lelkesen szerte hever. Ser csepeghet, zene remeghet, beled etetheted, e felejthetetlen helyen helyed megleled!

  Kunfehértó, e pihenésre kiválóan alkalmas falu egészen közel van azok számára, akik Szekszárdról, vagy környékéről kívánnak ellátogatni oda. Szinte mérhetetlenül sebes, Trabant márkájú paripámmal nem került többe az út másfél óránál, ezért akár egynapos kiruccanásnak is megfelelő lehet e Duna-Tisza közi tájék. Megközelítését az óránként átkelő fajszi komp segítségével javaslom, de ha valaki írtózik a hajókázástól, annak Baja felé érdemes venni az útirányt.

  Hangulatos strandMégis, mi van ott? Egy aprócska, ámbár igen tiszta és meleg vízű természetes állóvíz (a továbbiakban tó ;)), egy köré épült nagyterületű strand sok-sok vendéglátóipari létesítménnyel, egy szomszédos camping, illetve 2-3 km-re maga a falu. Habár a strandra belépőt kell fizetnünk - ami lehet napi, vagy heti bérlet -, sokmindent elénk tár. Többek közt sok ápolt, árnyékot nyújtó fát, rendezett, fűves területeket, melynek árnyékos részein nagyon kellemes a napozás. Tisztán tartott piszoárt, a már említett bűféket, diszkót, óriáscsúszdát, bérelhető vizibicikliket, s nem utolsó sorban a tavat is megtaláljuk a strand területén.

  Faház a camping területénA camping a strand közvetlen szomszédságában terül, ahol sátornak az év szinte minden szakaszában van hely, de akik kevésbé kedvelik a sátrakat, azok számára faházak is rendelkezésre állnak. A faházak szinte mindig foglaltak voltak az idén, így érdemes azt már akár májusban előre lefoglalni. A faház viszonylag sok kényelmet nyújt a sátrakkal szemben, ugyanakkor ára nem sokkal magasabb. A kényelmet 2db konnektor, 1 kis mosdó, 1 kisszekrény, 1 asztal, hozzá 2 szék, ill. 2 ágy szolgáltatja. Továbbá az egyik ház családosok részére 4 ággyal szolgál.

  Az ücsörgés veszélyeiÉrdekességképpen megjegyzem, hogy barátnőmmel ottlétünket egyik ágyunk utolsó előtti nap megsínylette: miközben mit sem sejtve mélyenszántó gondolatokkal fűszerezett eszmecserét folytattunk, ágyunk megadva magát leszakadt. Súlyos szavainkat már az ágy sem bírta, s hirtelen meghökkenésünket követően gondolataink még "mélyebben" szánthattak :). A minket követő pár természetesen már új fekvőalkalmatossággal indulhatott neki a nyári hévnek.

  Ismertetőm nem lenne teljes, ha nem tennék említést az ottani árakról. Az élelmiszerektől kezdve a használati tárgyakon át, szinte minden a szekszárdi árakkal azonos, csupán ritka kivételek adódhatnak. A hamburger, a pizza, a tej, az üdítő, a matrac, a napilapok, a fagyi, a jégkrém, stb., mind ismerős áron elérhetők.

  Akinek fölkeltettem az érdeklődését, az bővebben tájékozódhat kunfehértó háromnyelvű honlapján: erre!

  Mit is mondhatnék még? Jó nyaralást!

  2002. július 25., Yany

   

 
 CsaTolna © 1998-2002.