null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Cikkek a Paksi Hírnökben


2000.05.11.


A hálózat csapdájában

Néhány évvel ezelőtt a jól értesültek a könyv, s ezzel együtt az olvasási kultúra hanyatlását, egyszóval a Gutenberg-galaxis szomorú végét vetítették előre. Tény, hogy a vizuális úton közvetített, képi megjelenésű médiumok napjainkban rendkívül népszerűek: a televízió, a videó és a mozi jónéhány embert rabul ejtett már. Az Internetről, a századvég e sajátos találmányáról nem is szólva...
Az Internet rajongótábora napról napra növekszik, nem csak a fiatalok, hanem az idősek körében is. Ezt felismerve a - jelenleg több mint ötvenfős - CsaTolna Egyesület (www.csatolna.hu) internet népszerűsítő előadásra invitálta az érdeklődőket. A "vándorcirkusz" - ahogyan maguk a szervezők nevezik - ezúttal a polgármesteri hivatal nagyelőadójában "verte fel a sátrát". A szervezők (Cserháti András, Kocsis Imre Antal, Raksányi Gábor, Szilágyi György, Dr. Tóth Tivadar) gondoskodtak arról, hogy a nézők is aktív részesei legyenek az előadásnak: bármilyen témát, kérdést felvethettek, a monitor kivetített képét pedig vetítővásznon kísérhették figyelemmel.
Az előadáson szó esett arról, hogyan lehet keresni az Interneten, mi az az elektronikus közigazgatás, milyen szolgálatot tesz az Internet a városházán és bemutatkozott a PaksNET is. Érdekességként bemutatták azt a honlapot, amelyen egy webkamera segítségével a nap 24 órájában a szekszárdi Garay tér látható élőben. (Ilyenre volt már példa, hiszen a Gemenci Nagydíj és a napfogyatkozás közvetítésénél is hasonló technikát alkalmaztak.)
A szép számmal megjelent közönség előtt a szervezők elmondták: cél, hogy a Tolna megyei weboldalakat egy helyre gyűjtsék össze.

Képaláírás: Cserháti András, a Keresés az Interneten téma előadója és Raksányi Gábor, a CsaTolna Egyesület vezetője


Az eredeti cikk másolata itt megtalálható.
 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2019.