null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Cikkek a Paksi Polgárban


2000.05.02.


Előadás az Internetről

Május 3-án szerdán Internetet népszerűsítő előadást tart a CsaTolna Egyesület városunkban, a polgármesteri hivatal nagyelőadójában.
Az egyesületet Raksányi Gábor mutatta be lapunknak.
- A '98 őszén alakult szervezet a "CsaTolna Egyesület a Tolna Megyei Internet Fejlesztéséért" nevet viseli. Negyvenkilenc fős tagságunk igencsak heterogén: többek között diákok, üzletemberek, jogászok, mérnökök tagjai az egyesületnek. Célunk -ahogy azt nevünk is mutatja- az Internet ismertté tétele. Ennek érdekében szervezünk olyan ismeretterjesztő előadásokat, mint amilyen a május 3-i paksi rendezvény is lesz.
    Eddigi legnagyobb eredményünk a szekszárdon felállított web-kamera. Ez egy olyan eszköz, amelynek segítségével a világon bárhol bekukkanthatnak a kamera által közvetített helyre - Szekszárdon a Garay térre. Ezzel közvetítettük az egész világ számára tavaly augusztusban a napfogyatkozást is.
    Raksányi Gábortól megtudtuk: az előadásra a polgármesteri hivatal dolgozóin kívül minden érdeklődőt várnak, aki még nem tapasztalta meg az Internet-adta lehetőségeket. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy nincs akadálya egy paksi web-kamera felállításának sem, csupán olyan szponzorokra van szükség, amelyek állják a beruházás és az üzemeltetés -viszonylag komoly- költségeit.


Az eredeti cikk másolata itt megtalálható.
 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2019.