null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Schubert Péter a POP TV-ben

Oldott volt a hangulatFebruár 1-jén este a szekszárdi PoP TV Művészterep című műsorában szerepelt Schubert Péter grafikus művész, aki többek között a CsaTolna Egyesületnek is tagja. Kivonatosan közzétesszük a beszélgetésben elhangzott fontosabb gondolatokat a teljesség igénye nélkül.

A grafika két markánsan különböző ága közül Péter az alkalmazott grafikát műveli (gyermekeivel együtt), bár a képgrafikával kezdte művészi tevékenységét. Távolról indult (vegyipari gépész!), majd a véletlenek is a grafikusi pálya felé löködték, amit persze nem bánt meg.

A tipográfiát tartja az alkalmazott grafika krémjének. Kottafejek sokasága még nem zene, hasonlóképp a betűk tömege sem lesz "magától" irodalmi mű - kell az ember, aki életet lehel belé.

A számítógép csak egy eszköz, ami felgyorsítja a grafikusi munkát, de a grafikust nem pótolja. A jó alkalmazott grafika elegáns, nem csicsás.

Komplett cégarculatot szeret csinálni, a logótól a színvilág kialakításáig. A K&H bank egy ilyen munkája volt, még keresztapaságba is keveredett az elnevezést illetően. Szekszárd város címere, városi TV emblémája... és lehetne tovább is sorolni.

Szóba került a tanítás, amelyet csak azért csinál, hogy ne legyenek annyian a szakbarbárok, akik "teleszemetelik" az életünket mindenféle primitív, ronda, használhatatlan anyaggal.

Szóba került az Internet is, ahol Péter legnagyobb örömünkre "csodálatos egyesület"-ként megemlítette a CsaTolnát is. Keresi azokat a tipográfiai lehetőségeket, amelyek felhasználhatók weblapok készítéséhez. Véleménye szerint akár egy weblap is lehet művészeti alkotás. A művészi színvonal nem eszköz kérdése, hanem alkotófüggő.

Az Internettől nagyon félt és hosszas unszolást követően vágott bele. Féltette az idejét a "végtelen" lehetőségektől. Az Internet információ tartalma, lehetőségei hasonlatosak ahhoz, mint amikor a csillagos éggel kerülünk szembe - olyan parányiak vagyunk, hogy azt még felfogni is ijesztő. Az Internet (vagy valami hasonló) meg fogja változtatni világunkat, életünket, ezért is érdemes vele idejekorán megismerkedni.

Már csak pár perc
Már csak pár perc
Stúdiókép
Stúdiókép
Véletlenek löködtek
Véletlenek löködtek
Pék Zita
Pék Zita
Otthon - munkahely
Otthon - munkahely
Utálom a "szemetet"
Utálom a "szemetet"
Egyik munkája
Egyik munkája
Alkotó keze
Alkotó keze
Munka közben
Munka közben
Kattints a képekre!

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2019.