null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Cikk a Tájoló című (Dél-dunántúli Gazdasági Magazin) újságban


2001. IV. negyedévSzekszárdi egyesület az internetért

Bő három éve, 1998 őszén Szekszárdon összejött egy csapat, olyanokból, akik már belekóstoltak az internetbe, s elhatározták, az új információs sztráda ismertebbé tételéért szövetkeznek. Megalakították egyesületüket, ami hamarosan a CsaTolna nevet kapta. Ők erről így vallanak: A CsaTolna egyesületet olyan magánszemélyek alakították, akik elkötelezett hívei a számítástechnikának és egyúttal az ismeretek, információk megszerzésének legújabb, elektronikus formájának is. Azt szeretnénk, ha Tolna megye mind a felhasználók számában, mind a hálózatra kerülő információk tekintetében jelentős növekedésbe kezdene. Ennek érdekében szövetkeztünk és megpróbáljuk minél több ember számára a gyakorlatban is bemutatni, szükség esetén segítséget nyújtani az internet által kínált lehetőségek kihasználásában.
Ezt a célt bemutatók sorával érik el, amiket tréfásan csak vándorcirkusznak neveznek. A helyszíneken élő internet kapcsolat segítségével mutatják meg az érdeklődőknek, hogy miként nyílik ki a számítógép és az internet segítségével a világ, nézhetik egyik pillanatban a New York-i utcát, majd rögtön élőben a moszkvai Kremlt. Egyébként még nem volt egy éves az egyesület, mikor web-kamerát szereltek fel Szekszárd központjában, s azóta, ha valaki bárhol a világban a www.csatolna.hu-ra klikkel, nyomban látja, mi történik a város központjában, hány fok van, mekkora a légnyomás.
Az egyesületnek azóta is bő félszáz lelkes tagja van, s kötetekre rúg az a sok hasznos információ, amivel gazdagították a homepage-ük olvasóit. Emellett volt élő közvetítés sporteseményekről és seregnyi művészi panorámaképen mutatják be a tolnai megyeszékhelyt.

Szepesi

Az eredeti cikk képe itt található (150 kB).


 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.