null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Cikkek a Tolnai Extrában1998.09.24 csütörtök

A cikk ismerteti az Alisca Expo-ra tervezett rendezvényünket.


Internet az egész világ?!

Már megint az Internet... a csapból is ez folyik. De valójában értjük-e, hogy miről is van szó? Ezen a problémán szeretne segíteni egy frissen alakult egyesület, amely már a nevében is megpróbálta kifejezni törekvését: csatlakozni Tolna megyeiek, vagyis CsaTolna!

Mihez is kellene csatlakozni? Hát az Internethez. Miért kellene csatlakozni? Nos, ez már egy kicsit bővebb magyarázatra szorul. Az egyesület alapítói között van állatorvos, grafikus, matematikus, mérnök, közgazdász, muzsikus, pedagógus, sakkbajnok, törpefa-nevelő és természetesen számítástechnikus. Valamennyien gyakorlott utazói az információs szupersztrádának és ennek lehetőségeivel szeretnének minél több embert megismertetni. Céljaik között szerepel az ismeretterjesztés, oktatás, tanácsadás, valamint minél több Tolna megyei információ megjelentetése a világhálón. Fontos az is, hogy civil szervezetként teszik, nem pedig nyereségre törekvő vállalkozásként. Az Internetről az újságokban, rádióban, tévében gyakran csak a szenzációs, szomorú, vagy elítélendő dolgokat emelik ki (Bill Clinton szexbotránya, bombareceptek, pedofil hálózat stb.). Sajnos ez is része a világhálónak, de ha jól belegondolunk, a tévéműsorokban nagyon hasonló dolgokkal bombáznak bennünket napról napra. Nyilván mindenki másképpen fogadja vagy taszítja el a nemkívánatos híreket. Az idők folyamán kialakítja a maga személyes szűrőjét, amivel védekezik. Aki elég kíváncsi ahhoz, hogy valójában megismerhesse az Internet adta lehetőségeket, az egészen biztosan megtalálja a számára érdekes, értékes információkat és „kizárja” az értéktelent. Persze, az Internet sem csodaszer, nem oldja meg a gondjainkat, nem helyettesít semmi mást. Csak egy újabb eszközt kínál arra, hogy jobban eligazodjunk a világban, környezetünkben.

A CsaTolna Egyesület tagjai nem mániákus, állandóan a képernyőhöz szegezett emberek. Többségükben családosak, akik éppen annyi időt áldoznak az Internetre, mint mindenki más kedvenc időtöltésére. A magyarországi Internetes közösség – a becslések szerint több tízezer rendszeres felhasználó –már nem csak habzsolja a világról szóló híreket, adatokat. Maga is hozzájárul gazdagításukhoz. Ennek eredményeként akár kereshetünk az országos telefonkönyvben, vasúti menetrendben. Közvetlenül hozzászólhatunk egy-egy tévéműsorhoz, száznál több újságba is„belelapozhatunk”.. A lehetőségekről sokat lehet beszélni, megeg írni, de az az igazi, ha valaki közvetlenül megtapasztalja. A CsaTolna Egyesület ezért az ismeretterjesztést a valóságos, élő Interneten való utazás közben végzi.

Első nyilvános bemutatkozásukra a Szekszárdi Szüreti Fesztivál napjaiban, az Alisca Expo-n nyílik alkalom. Aki meg szeretne ismerkedni az Internettel, vagy ismeri, de többet szeretne tudni róla, az látogassa meg a CsaTolna Egyesület bemutatóját szeptember 24-27. között a Gyakorló Iskolában, az Alisca Expo kiállításon. Minden órában rövid előadások és meglepetések várják az érdeklődőket.

honlap: www.csatolna.hu e-mail: info@csatolna.hu

SzGy

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2019.