null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

A Városi TV híradójában


98.09.23. Rövid interjú a Szekszárdi Városi TV esti Híradójában


Riporter: Miért dönt úgy 17 magánszemély, hogy az Internet népszerűsítésére civil szervezetet hozzon létre? 
Szilágyi György: Régóta dédelgetett álma volt jó néhányunknak, hogy szervezett formában is bemutathassuk kedvtelésünket, hogy ki hogyan viszonyul az Internethez, egyáltalán a számítástechnikához. Most sikerült végre ezt az Egyesületet megalakítanunk. Első alkalommal az Alisca Expo-n szeretnénk bemutatni, hogy mit is tudunk, mit is szeretnénk a többi civil magánszemély részére megmutatni az Internetről. 

Riporter: Milyen lehetőséget lát az Internet elterjesztésére? 
Szilágyi György: Fantasztikus lehetőségei vannak az Internetnek. Még szinte a csapból is ez folyik, naponta hallhatunk róla. Mi éppen az eligazodásban szeretnénk segítséget nyújtani az egyszerű embereknek, akiket az újságokból, televízióból, rádióból rengeteg információ ér. Nem biztos, hogy ezek az információk éppen azt a réteget érik el és éppen azt a hatást hozzák meg, amire szánták őket. Mi, akik valóban használjuk az Internetet, talán hitelesebben tudjuk tájékoztatni, megismertetni az emberekkel, hogy mire is való ez az Internet. 

Riporter: Egy Tolna megyei felhasználónak milyen előnye származhat abból, ha az Egyesület tagjává válik? 
Szilágyi György: Nagy segítséget tud adni ennek a szervezetnek, hisz jelenleg 17-en vagyunk. De nem is a szervezeten van a hangsúly, hanem azon, hogy ismereteket terjesszen az Egyesület. Mint már mondtam, meg szeretnénk ismertetni minél több emberrel - élőben, valóságban -, hogy mi is az az Internet. Ne csak olvasson  róla, hanem a valóságban is megtapasztalhassa. Azt is meg szeretnénk mutatni, hogy mindegy, ki hol él - kisvárosban, falun vagy éppen Budapesten, vagy a világ bármely részén -, az Internet révén olyan információ-forrásokhoz juthat, amivel egyenrangú polgár lehet az egész világon. 

Riporter: Ha most valaki úgy dönt, hogy csatlakozni kíván, azt hogyan teheti meg és hol? 
Szilágyi György: Nagyon szívesen várunk mindenkit. Azokat is, akik már interneteznek - hogy bővüljön a közösségünk - és azokat is, akik nem interneteznek - hogy megismerjenek bennünket. Aki csatlakozni kíván hozzánk, az először is nézzen meg minket az Alisca Expo kiállításon a következő 4 napban, ahol minden nap tematikus előadásokon mutatjuk meg, hogy mi mire használjuk az Internetet és szerintünk mire jó. Megnézhetnek minket az Interneten a www.csatolna.hu címen is, amely már a mai naptól él. Elektronikus levélben ugyancsak elérhetnek minket az info@csatolna.hu, esetleg levélben a 7102 Szekszárd, Pf.:530. címen. 

Riporter: Köszönöm szépen, hogy befáradt a stúdióba és munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Stúdió
Stúdió
Riporter
A riporter
Szilágyi György
Szilágyi György

Kattints a képekre!

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2019.