null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Gömbképek zsebben

Természetesen az Apple iPhone és iPod touch gépecskéi segítségével is lehet QTVR gömbpanorámákat nézegetni. A 4G készülékek kicsinek tűnő, de 960x640 képpontos (326 dpi) tűéles képernyője és számítási teljesítménye több, mint elég a panorámák megjelenítésére. Ajánlok egy módszert saját panorámák nézegetésére, néhány régebbi vagy frissebb, általam fotózott és illesztett példával kiegészítve.

  Az ingyenes Pangea VR alkalmazást telepítsük az App Store-ból és indítsuk el.
  Nyissuk meg vele a jelen könyvtárban is megtalálható portfolio.xml fájlt.
  Válasszuk ki a menüjéből valamelyik panorámát.

A Pangea VR weblap részletesen elmagyarázza mindezt, ismerteti a portfólió készítését is.

Az alábbi nyolc példa fele teljes, fele részleges gömb. A kis "ájfón" vagy "tacsi" ikonra kattintva úgy jelennek meg egy új lapon az egyes panorámák, ahogy a kis gépünkön: mozgathatjuk, átméretezhetjük őket. A kis képekre kattintva pedig a panorámák 2048x1024 méretű ekvirektanguláris állókép változata tekinthető meg (letöltve és pl. az FSPViewer-nek adva a PC-n off-line akár teljes képernyőn is nézhetőek).

Teljes gömbök
Róma, Colosseum
Stuttgart, zenepavilon
Balatonfüred, hajókikötő
Mecseknádasd, hússütés
Részleges gömbök
Pécs, Színház tér
Ptuj, a várudvar
Barcelona, Sagrada Família
Róma, szállodánkból
2010.12.30. CsA

vissza
 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.