null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Civil konferencia Szekszárdon 2001. március 7.-én


A szekszárdi Civil Ház keresett meg minket és hívta fel a figyelmünket erre a konferenciára, illetve kért fel előadás tartására. Előzetes egyeztetést követően egy előadás megtartására vállalkoztunk. A konferencia végleges programja alapján azonban kiderült, hogy nem CsaTolnás szinekben még két további CsaTolna tag - Jaksi és DoSy - vállalt előadást:-)

A szokásos szervezést követően - oroszlánrésze Raksára hárult - Teodor és CCapo készült fel az előadásra. Csak emlékeztetőül az előadás címe: Civil szervezetek és az informatika – civilek a világhálón
Teodor erősen készült és megvitatásra közzé is tette anyagát. Sajnos hétfőn este derült ki, hogy váratlanul két nappal korábban el kell utaznia külföldre, így dugába dőlt a részvétele. Készítettünk egy rövid weboldalt az előadás támogatására.
Ami kellemes meglepetés volt - beharangozó kedd este a Szekszárdi Városi Tévében Jaksival.

Szerdán reggel Raksa már 9 órakor nekiállt az előző napokban kipróbált konfiguráció összeállításának: 30 méteres telefonkábel provizórium kiépítése, Földi notebook és Kvantum projektor összebékítése, a közben kitépett hajszálak szolíd eltüntetése ...
10 órára a technika összeállt. Kisebb meglepetésünkre az első előadó kezünkbe nyomott egy floppyt "PowerPoint '97-es az anyag, ezt fogom használni" felkiáltással. Raksával egy csöppet meglepődtünk, mert mi bizony csak a saját előadásunk technikai támogatására készültünk. Ráadásul Földi gépén MS Office?! Szerencsére a Star Office "megette" a fájl, csak bemásolni nem tudtuk a lemezről, floppyról kellett használni.
A terem gyakorlatilag megtelt, amikor Réger Balázs és a megyei önkormányzat képviselője megnyitotta a konferenciát.

nagy 33k
Megnyitó I.
nagy 28k
Megnyitó II.
nagy 29k
Bevezetés
nagy 40k
Teltház

Az első előadást Klimkó Gábor (Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság) tartotta "Az információs társadalom jelene és jövője" címmel. Mivel a második előadást lemondták, ezért Klimkó úr bőséges időt kapott a téma kifejtésére. A végén elég sok észrevétel és kérdés hangzott el.

nagy 26k
Klimkó Gábor
nagy 25k
Széchenyi terv
nagy 36k
Közönség

Rövid büfészünet után Pámer Jaksi "Informatika Tolna megye közoktatásában" címmel, CCapo és Raksa "Civil szervezetek és az informatika – civilek a világhálón" előadásai következtek. Sajnos az idővel pazarlóan bántunk és erre a levezető elnök sem figyelmeztetett bennünket - biztosan olyan jó volt:-)

nagy 27k
Pámer Jaksi
nagy 29k
CCapo
nagy 32k
CsaTolna a vásznon
nagy 23k
Raksa ...

Az utolsó harmadban Balogh Attila "Teleházak a civil szervezetek szolgálatában", valamint DoSy "Informatikai képzési lehetőségek Tolna megyében" címmel tartott immár visszafogott tartamú előadásokat a sajnos erősen meggyérült közönség előtt.
Az előadások végeztével meghívást kaptunk a bonyhádi könyvtár igazgatónőjétől egy júniusi rendezvényükre, ahol vándorcirkuszi előadásokat szeretne tőlünk hallani. A tematikát majd meg fogjuk beszélni - emileket cseréltünk. Szintén kellemes meglepetés volt, hogy a közönség soraiból megkeresett bennünket Sárvári János, aki rögvest kitöltötte a Jelentkezési lapot. Érdemes megnézni a weblapját, ismét szinesedett a CsaTolna tagsága!

nagy 36k
Balogh Attila
nagy 32k
DoSy
nagy 29k
53. tagunk!

Néhány link, melyekből Raksa mutatott be a nagyérdeműnek:

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.