null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Szekszárdi Duna-híd utolsó hídelem beemelése - 2002. október 31.

A szekszárdi polgármester, Kocsis Imre Antal jóvoltából lehetőséget kaptunk a helyszínen megnézni az épülő szekszárdi Duna-híd utolsó elemének beemelését. Ma reggel 7 és 9 óra közötti időtartam volt előzetesen megadva az akcióra, de valószinűleg az idő (szakadó eső) közbeszólt.

Polgármester úr a CsaTolnás hídcam projekt gazdáit vitte ki, mi többiek - Földi, Schubi, MiQ és CCapo - egy külön kocsiban mentünk, ami okozott is egy csöpp bonyodalmat. Mivel külön mentünk, mi egy ideig csak ténferegtünk a töltésen, mire felbátorodtunk és bebocsátást kértünk az építési területre. Még szerencse, hogy ekkor jött fel a partról a főépítésvezető, akit Schubi személyesen ismert és lemehettünk. Éppen szembe találkoztunk a már távozó KIA-Pipás-Dawe trióval, akik mindent megnéztek, tudták, hogy a beemelés csúszik. Azért mi alaposan körbenéztünk, fotóztunk mindenfélét, hogy majd az unokáknak lehessen mit mutogatni:-)

A hídcam ügye úgy tűnik, hogy tavaszra tolódik át, mert akkor kerülnek fel a hídra azok a kandeláber oszlopok, amelyekre egyáltalán fel lehet majd telepíteni egy webkamerát. Addig kimazsolázzuk a technikai, finanszírozási és üzemeltetési kérdéseket, hogy az avatás már online-ban mehessen.
Következzék néhány fotó a mai állapotokról:

Gemenci erdő északi szélén, a töltésről Az utolsó elem középre fog bekerülni Már csak a feltöltés hiányzik, hídelem nem kerül ide Vízparton, vizen és a hídon is dolgoznak Északi oldalról a Duna töltésről A közepe még hibádzik Ott a túloldalon az égbe emelt hiányzó hídelem uszályokon várakozik Te alállnál? Úszódark jobbról-balról Szakad az eső Földi és MiQ szemlélődik Apró dilatáció(?) a fejünk felett Schubi nem hisz a szemének Alulról elég soványka a szerkezet Déli irányban a Gemenci-erdő Pontonhíd maradványai, amelyről betonozták a pilléreket Fenn is daru,lenn is daru(k) Sokvégű még a híd Pontonhíd maradványa Nézet a part felé Újabb pozíció keresése Az asszonyok bezzeg eláznak, hisz az esernyőik itt vannak... Utolsó pillantások a töltésről Sió csatorna utolsó méterei a Dunába torkollás előtt

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.