null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Családi hétvége Mecseknádasdon

2003. május 16-18. közt családi hétvégét tartottunk Mecseknádasdon elbiéknél, aki jóelőre internetes bemutatót készített a programról, házról.

 

Pénteken este Dömgabi, Dosy két fiával és elbi nyitotta meg a programot. Egy kis grillezgetés után hajnalig tartó csillagászkodás következett:

 

Másnap reggel sorra jöttek a többiek is: Földi Gizussal, MikPettel és Schubival, a Takács család, Yanoék. A Kálvária megmászása után a Schlossberg következett, ide még Qby is elcsípte a becsatlakozást. A középkori templomrom, majd némi csalános útvesztő után a Török-kút érintésével értünk vissza a faluba, ahol az omladozó kastély és a Haviboldogasszony-kápolna érintésével tértünk vissza a házhoz. Itt türelmesen várt már minket CCapo és Kati, majd megérkezett Kipi és neje is.

 

Ebédet Gizus vezetésével készítették el főként a hölgyek, közben MikPet jódlizgatott. A felejthetetlen tejfölös lángosok után rövid szieszta, majd egy óbányai kirándulás következett. Három bátor vállalkozó (Dömgabi, MikPet, elbi) kerékpárral tette meg a nem túl jelentős távolságot. A többieket Dosy vitte és hozta, sőt Óbányán még mindenkit meg is invitált egy jégkrémre.

   
 

A kirándulás alatt Kipi és neje nekilátott a gulyásnak, ami szintén remekül sikerült. A vacsora persze még kiegészült mindenféle finomságokkal is, amit főként a szorgos asszonykezek készítettek a hétvégére, és akkor még nem is beszéltünk a különféle házi és palackos borokról. Közben jó híreket kaptunk Zsoldos Feriről. A hangulatot csak tovább emelte, hogy a vacsora végeztével megérkezett CsA is, egy epres bóléval.

  

Vacsora után Földi összegyűjtötte csodamasinájára a kb. 1 gigabájtnyi képanyagot, és ezzel Nádasd egycsapásra a világ legjobban dokumentált falvai közé került. Gitározgatás és újabb csillagászkodás zárta az este és az éjszaka programját. Utóbbi CsA Jupiter hold keresésébe torkollott.

 

Vasárnapra már csak elbi maradt a helyszínen.

Képgalériák más-más stílusban:  CCapo  MikPet  elbi 

fotók: CCapo, MikPet, elbi; szöveg: elbi; lap: elbi, CsA.

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.