null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Vándorcirkusz Tamásiban és Dombóváron

1999. június 10-én csütörtökön, elérkeztünk a TMKIK-val közösen szervezett kamarai vándorcirkuszok sorozat utolsó felvonásához.
A webes beszámolót kicsit késleltette ugyan a Gemenci Nagydíjra való parázs készülődés, de ez sem marad el, bár most már a levelező lista archívumában kutakodva CCapó és Teodor levél beszámolóiból és Földi képeiből állítom össze ezt a lapot.

CCapó így látta:
Délelőtt 10 órára Tamásiban, délután 14:30-ra pedig Dombóvárott, a helyi kamarai kirendeltségekre volt meghirdetve a vándorcirkusz. Most is a levelezőlista segítségével szerveztük meg a napot és csak reggel, Tamásiban találkozott a teljes csapat. Akik jöttek: Pataki Jani Paksról, Teodor, Erlich Yanó, Nagy Laci alias Pipás, Földi és CCapo Szekszárdról. Minden beígért technikai eszköz megérkezett: tartalék notebook, projektor, digitális fényképezőgép. Az első helyszín a tamási kamarai kirendeltség volt, amely két kisebb szobából áll. Mivel a helyiek az előzetes bejelentkezések alapján 11 fő részvételét jelezték, ezért az egyik szobát rendeztük át. Egy problémába ütköztünk csak, az ISDN vonal meghosszabbításánál, de Jagodics Gyuszi segítségével percek alatt ezt is sikerült megoldani. A helyi számítógép tökéletesen megfelelt, a projektor szintén nagyon jó volt. Ez bizony gond nélkül tudta a 800x600-as felbontást és egy kis árnyékolást követően a fényereje is jó volt. 10 óra körül megérkeztek a vendégek. Kis helyen kevés ember is tömegnek tűnik, főként ha viszonylag kicsi a hely és mi is elegendően sokan vagyunk... Még a folyosón is álltak, így aztán jó érzéssel kezdtünk neki az előadásoknak. Elsőként bemutattam az előadókat. A közönség számítógépes ismeretére, illetve Internetes tapasztalataira rákérdezve az derült ki, hogy mindenki dolgozik PC-vel és kb. 50 % már használ/használt Internetet. A CsaTolna Egyesületet a weblapon keresztül mutattam be, majd egy általános "Mi is az Internet, mi kell a csatlakozáshoz, mi a jelenlegi helyzet Magyarországon?" mottójú rövid(?) bevezetőt tartott. Földi Pista erőteljes mutogatására sikerült az előadást befejeznem, így maradt még egy kis idő a többieknek is. Földi Pista az Internetes kommunikáció rejtelmeit, főként annak hatékony és relatíve olcsó voltát ecsetelte a tőle már megszokott, szuggesztív stílusban.
(CCapónak egyéb kötelezettsége miatt Paksra kellett mennie, így az ő beszámolója itt megszakadt.)

A folytatás Teodor levele alapján következik:
Mint a cirkusz egyik résztvevője jelentem, hogy Tamásiban a folytatás se volt -érzésem szerint- rossz, a többiek majd elmondják. Figyeltem a közönség reakcióit, s úgy találtam, hogy az Y2K probléma izgatja őket. A nagy meleg ellenére igen feszült figyelem kisérte Erlich barátunk előadását. A probléma jogi aspektusaiból igyekeztem én is zaftos dolgokat előhozni, s a résztvevőknek a témával kapcsolatos kamarai segédanyagokat (kiadványokat) is kiosztottam - itt grátisz.

Dombóvár más volt. Földi Pista javaslatára és felvezetésével ettünk egy jó ebédet, volt némi sör is, kellemes kerthelyiség, meg amit akartok... Azután jó hangulatban bementünk "cirkuszolni", de nem tudnám megmondani, hogy hány néző volt: 1 vagy 3. (Ha a nagyobb létszámot vesszük, akkor a helyi TV stábját is beszámíthatjuk, akik szintén meghallgattak minket. Földi még oda is nyilatkozott nekik. A rendezvény így beszélgetés jellegű lett, lévén az egy szem "igazi" néző is informatikus, a MÁV-tól. Azután szép csendben hazamentünk.
Technikailag viszont a létező legsimábban itt mentek a dolgok. Ezzel végetért a kamarai vándorcirkuszok sora, számomra felemás érzésekkel. Sic transit gloria Mundi, avagy a kamarai vándorcirkuszt is meg lehet unni...

És végül nézzük meg, hogyan látszott Földi fényképezőgépe mögül:

Tamásiban teljesen átrendeztük az irodát. tdv0k.jpg
tdv0ak.jpg Az előkészítéshez a kitűzők legyártása is hozzátartozik.
CCapo rövid bevezetője...  tdv1k.jpg
tdv2k.jpg  "ej" de sötétnek látszik a jövő,...
de van remény a világosságra. tdv3k.jpg
tdv4k.jpg Teodor a jog mély és sötét bugyraiban,...
ahonnan szintén van kilátás. tdv5k.jpg
tdv6k.jpg A nap fénypontja, Dombóváron.
Látod amit én látok? tdv7k.jpg
tdv8k.jpg A "hatalmas" dombóvári közönség...
... árgus szemekkel figyel. tdv9k.jpg

Összeollózta: ej

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.