null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Vándorcirkusz Várdombon 1999. december 16.-án

Az év utolsó vándorcirkuszához készülődött a CsaTolna Egyesület néhány tagja december 16.-án délután. 16 órakor a szekszárdi különítmény (Kun Józsi, Pipás, Raksa, CCapo) érkezett elsőnek a helyi iskolába, ahol nem nagyon akartak tudni rólunk... Rövid egyezkedés és telefonálás után azért kiderült, hogy volt, aki tudott a rendezvényről.

Az aulában rendezkedtünk be mindössze 10-15 perc alatt. Közben befutott Rudolf Laci Bátaszékről és Bakó Laci is a szomszédból. Nekikezdtünk az internet elérés felélesztéséhez, ami végül a legnehezebb feladatnak bizonyult. Majd egy órán keresztül próbálkoztunk, mire pozitív élményhez jutottunk. Szenvedtük egy sort a modem átállításával (tone üzemmódból), majd a behívások sehogyan és sehová sem akartak összejönni. Jóval 17 óra után végül is Raksa MATÁV-os behívópontjával sikerült kapcsolatba lépnünk, ami lebomlás nélkül kitartott a rendezvény végéig.

17 órakor 2 érdeklődő előtt kezdtük a műsort. CCapo bemutatta a CsaTolna Egyesületet, majd az Internet kialakulásáról, jellemzőiről, kapcsolódási és kommunikációs lehetőségekről beszélt. Ez utóbbinál sikerült Martinus, @tti és Keith segítségével online beszélgetést produkálnunk. Keith CCapo amerikai ismerőse, aki a dél-karolinai Greenville-ből, napsütéses 20 fokból köszöntötte a várdombi közönséget. A beszélgetés archívált szövege itt megtekinthető.

Közben a közönség létszáma 5 főre gyarapodott, kezdtük jól érezni magunkat. Kun Józsi folytatta az üzleti lehetőségek, tőzsde és internetes banki bemutatóval. Raksa előre megérzett valamit, mert offline anyaggal készült - kérjük mihamarább a CsaTolna oldalakra - a magyar interneten elérhető portálok bemutatásával.

19 órakor, amikor már a takarítónő is érzékeltette, hogy ideje lenne abbahagyni, CCapo a CsaTolna oldalai közül villantott fel néhányat: CsA érdekességei, napfogyatkozás képei, webkamera.

A modemes kapcsolat hősiesen kitartott, de a 300-400 byte/sec-os sebességű letöltések egy kicsit megkeserítették az életünket. Összességében azért nem sikerült rosszul a mai este - családias hangulat, interaktív meg minden. Köszönet minden résztvevőnek. Vándorcirkusz legközelebb 2000-ben, talán Bátaszéken lesz.

Néhány percnyi videófelvételt is készítettünk, amelyből néhány jellemző képet az alábbiakban bemutatunk.

  A bélyegképekre kattintva nézhetők meg a nagyméretű képek.
1.kép
Megjött a CsaTolna
2.kép
Raksa próbálkozik
3.kép
Hová dugjam az egeret?
4.kép
Pipás próbálkozik
5.kép
Pipás kontra modem
9.kép
A közönség frissebbik fele
11.kép
Kun Józsi előad
14.kép
Internetes bankok
15.kép
Tőzsde az Interneten
17.kép
Átutalás az Interneten
18.kép
Várdombi közönség
21.kép
Információs kikötők
22.kép
Raksa navigál az Interneten
24.kép
Magyar hálókikötők
25.kép
Feszült figyelem

Bitekbe verte: CCapo
Netre szabta: ej és CCapo

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.