null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Zabszerda - 2002

Sikeresen leküzdöttük a 4. Zabszerdát. Öt fő részből állott:
1. Elnöki beszámoló - PowerPointban készített multimédiás bemutató, lásd itt (3,1 MB) vagy csak képekben itt (kb. 600 kB),
2. Vacsora, válogatott étkekkel és italokkal - Kovács Jánostól és csapatától, zenei aláfestéssel - Ungaresca Consort,
3. A tiszteletbeli tagságot igazoló oklevél átadása Rühl Gizella alias Gizus számára (az oklevél szövege az előbbi fotó nagyfelbontású változata alapján imígyen rekonstruálva),
4. Tombola - hála Ccapo és Katalin ténykedésének, minden zabjegy nyert!
5. Kirohanás a webkamera elé - Yano hiába írt mobil telefonnal indítható kamerakép-lementő programot (működött), mert a gépe, ahova a képmentéseket végezte volna, éppen leszakadt a netről. Így a szokott videoba konvertált utcai nyüzsgés helyett most csak állóképekkel kell beérni.

Alább többek tudósításai, érkezési sorrendben:


Karcsi képei

Elsőként Karcsi tett közzé képeket, ami annál is inkább figyelemre méltó, hogy nem digitális kamerával fotózott. Csütörtökön reggel még itt Szekszárdon elment egy áruházba, beadta gyors előhívásra a filmet, egy óra múlva megvoltak a papírképei, amit még aznap délután Budapesten be is szkennelt. Kicsit sajnálkozott a minőség miatt, de utóbb némi digitális agyusztálással, színkorrekciókkal egészen jó képeket lehetett belőlük készíteni:


Ccapo képei

Karcsi öccse csak pár perccel maradt le. Mindegyik fogást többször is lekapta, mielőtt bekapta. Ő digitális kamerát használt:


Paripa képei és hangfelvételei

Mindenkit meglepett Paripa azzal, hogy egy kis öngyújtószerű zsebketyerével hangdokumentumokat vett fel. Ahhoz képest, hogy a terem másik sarkából készítette ezeket, elég jó minőségűek. Az itt közreadott formátum mp3, zárójelben a hangfájlok mérete:
- CsA beszámolójnak utolsó harmada (1.2M)
- a fogások felvezetései Kovács János mesterszakácstól (aki mint ismeretes, CsaTolna tiszteletbeli tag): bevezető ital (179k), előétel (222k), leves (337k), fő fogás (509k), desszert (183k).
- részlet a muzsikából (223k), illetve
- pohárköszöntők, többé-kevésbé kiprovokálva: CsA (256k), Raksa (47k), KIA (450k)


DoSy képei

Két eszközzel készítette a felvételeket:
- Sony TRV-828E digitális videókamerával (fénykép: 1152x864, azaz 1 mega pixel)
- Olympus C-300Z digitális fényképezőgép (max. 3 megapixel)
Az első 6 kép (0-val kezdődő számok vannak a fájlnévben), valamint az utolsó 5 kinti felvétel (100044-100048) Sony kreálmány. Ahhoz képest nem rosszak. Jó nagyot villant a vakuja (nem tartozék!). Az Olympust a helyszínen csomagolta ki, itt készült vele az első kép, melyen a jelen nem lévő eb (Béla) is látható :-))
DoSy kedvencei:
- (még) érintetlen poharak, na meg Karcsi gépe
- feldobott hangulat
- CsA előadása igen figyelő közönségre talált
- ritka jó felvétel szakácsmesterünkről
- bejegyeztetik a jövő évi Zabszerda időpontja (2003.12.17.)
- a fontos közreműködők egy csoportja
- DoSy szerint a legjobb képet megint Gizi készítette :-))


Gizus képei a következő lapon

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.