null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Webkamera létesítése


3. kép: A gép és a kameraA március 5-i Városi Polgármesterek Randevújára a CsaTolna Egyesület is készült. Egy élő webkamera létesítését tűztük ki célul, amelyet a polgármesteri találkozón az Interneten élőben is be lehetett mutatni a résztvevőknek.

Az egyesület tagjai közt hál'istennek igen sok profi szakember is van, akik rövid tanakodás után eldöntötték, hogy milyen technológiával, milyen eszközökkel valósítják meg a webkamerát.

A teljesség és a pontosság igénye nélkül: egy egyszerű videokamera jelét egy digitalizáló kártya dolgozza fel folyamatosan. A digitalizáló kártya egy egyszerű, LINUX alatt működő PC-ben van, amely folyamatosan dolgozza fel a képeket és küldi egy szerverre. A folyamatos hálózati kapcsolatot rádiós megoldás biztosítja az Internethez.

Az 1. és 2. képen a tetőre felszerelt vevőantenna, illetve az egyesület lelkes tagjai láthatók (Zsoldos Feri ekkor döntötte el, hogy az egyesület tagjai között a helye!). 220 V-ot kellett a tetőre és sodrott érpárat a kamerás PC-hez levarázsolni.

A 3. képen látható digitalizáló és hálózati kártyát rejtő PC, valamint az állványon az a kamera(?), amellyel először próbálkoztunk. Sajnos, mint hamarosan kiderült, ez a kamera nem volt alkalmas a kültéri fényviszonyok közötti jó képvisszaadásra, ezért normál videokamerára cseréltük.

Március 5-én 07:50 perctől gyakorlatilag folyamatosan üzemel a webkamera, bár minden eleme kölcsönben van...

2. kép: A felszerelés öröme 1. kép: A kamera helyszíne

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.