A Volga Uljanovszknál

A képek 2005. június 15-én, szerda késő délután készültek. Elég meleg időben szálltunk hajóra, hogy egy nagyobb kört tegyünk a balatonnyi szélesre duzzasztott folyamon. Az ég szép kék és felhős volt, így a napfény váltakozott az árnyékkal, emellett a kék, fehér és szürke részek más-más színnel tükröződtek a vízen.

A Volga itt a nyugati dombos jobbpartot és a keleti sík balpartot választja el. A domborzatot a radartérkép mutatja. Keletről busszal átmentünk a töltésekkel együtt mintegy 4, nettó 2 km hosszú hídon és délre fordultunk a kikötőbe. A hajó egy kanyar után észara, a híd felé, a folyással szemben haladt (lásd műholdképen az útvonalat). Még nem értük el a hidat, amikor a panoráma képeit fotóztam. A dombon van a város, előtte egy strandszakasz. A kép ráfordul a hídra. Sörözgettünk (Staropramen, Baltika), fényképeztünk. A távolban látszik a sárga magas túlpart. A farvíz mutatja a megtett utat.

Statikus fotó: volga1.jpg (3600x360 képpont, 218 kB). A körkép gyűrű formában.
Ha az applet nem működne, ellenőrizni kell, hogy nincs-e a Java a böngészőben letiltva.(egérrel húzható minden irányba, a mozgás meg is fordítható és le is állítható)


Második volgai körkép


Lenin emlékhely és a Volga fentről


A Volga a magas nyugati partról
2005.06.23. CsA

További körképek