A Volga Uljanovszknál

A képek 2005. június 15-én, szerda késő délután készültek. Elég meleg időben szálltunk hajóra, hogy egy nagyobb kört tegyünk a balatonnyi szélesre duzzasztott folyamon.

Ezt követően felmentünk a városba, megnéztük Uljanovék házát, majd a jobbparti kilátó teraszról a Volgát. A töltésekkel meghosszabbított, 12 teljes nyílású hídon 1-1 autósáv és mellette vasúti sínpár vezet, mindkét oldalán még villamos távvezeték is. A híd erősen túlterhelt annak ellenére, hogy kamionok csak 22-6 óra közt használhatják. Nekünk is egy órát kellett várnunk dugóban, mire visszajutottunk a keleti oldalra. Ma már oda is átnyúlik Uljanovszk, az egykori Szimbirszk. Ott terül el az Aviasztár repülőgépgyárhoz csatlakozó városrész (itt gyártják pl. a Ruszlán óriás katonai és polgári szállítógépeket).

A kb. 120 fokos, azaz 1/3 panorámán látszik a hajó is, amivel az imént fordultunk, de most már másokat visz.

Statikus fotó: volga4.jpg (1200x360 képpont, 92 kB).
Ha az applet nem működne, ellenőrizni kell, hogy nincs-e a Java a böngészőben letiltva.(egérrel húzható minden irányba, a mozgás meg is fordítható és le is állítható)

Uljanovszk él, lüktet, és sajátosan keveredik benne a múlt a jelennel. Régi házak, még régebbi templomok, elektronikus reklámtáblák, szökőkút és iránytaxik a város egyik utcájában. A klasszikus orosz téglahomlokzaton légkondicionálók és parabola antennák. Végül egy kedves hangulatú kép a vidékről, a várost elhagyva.Első volgai körkép


Második volgai körkép


Lenin emlékhely és a Volga fentről
2005.06.23. CsA

További körképek