null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Vándorcirkusz a Kereskedelmi és Iparkamaránál

Jelenlévők csoportjaA CsaTolna Egyesület második vándorcirkuszán hét előadást tartott a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában Szekszárdon. A helyszín ideális, kényelmes székek és asztalok, hófehér falak, a sarokban Ethernet csatlakozó - szóval egy álomhely. Az előadáshoz mi csak a kivetítőt vittük, minden mást - számítógépet, hálózati csatlakozást, Internet elérést - a kamara biztosította. Köszönet érte Boros Dezsőnek és Jagodics Gyula rendszergazdának.

14 órai kezdést hirdettünk meg és a feltételeket ismerve bő egy órával előbb jelentünk meg. Nos, Murphy nem pihent és megkeserítette az előkészítésre szánt időnket. Az Internet féllábas volt, nem láttunk a szekszárdi Intranetre - vagyis például a CsaTolna weblapját sem! Grin küzdött és végül a második előadástól kezdve már minden rendben ment (ok: újra kellett indítani egy szervert, mert elment fagyizni - a kamarában minden rendben volt).

A bevezetőben az egyesület és az előadások bemutatása - a videót visszanézve, kicsit hosszúra nyúlt -, illetve egy kis szabadkozás következett a technikai gond miatt. Éppen ez utóbbi okán kicsit felcseréltük az előadások tervezett sorrendjét, hogy a legkevésbé Net-függő kerüljön előre - reménykedtünk a jobb folytatásban...

Takács Tibi belevágEzt Takács Tibi szenvedte meg, hisz az Intranet-Extranet előadása "mélyvíz" volt a közönség számára és bizony neki is ki kellett térnie egy-két fogalom magyarázatra. Derekasan megoldotta és ezzel már nem kettő, hanem minden jelenlévő CsaTolna tag támogatását bírja, amennyiben be kíván lépni közénk :-) Hál' Isten ettől kezdve már az előre tervezettek szerint folytathattuk, mert Grin visszaérkezett az Internet eléréssel együtt!

Szóval, következett Grin és az Internet kialakulása, csatlakozás módjai az Internethez. Az előadó és az előadás is profi volt, Grin már akár álmából keltve is tökéleteset tud nyújtani - főleg, ha a közönség is vevő a témára.

Harmadikként Földi Pista az Interneten való kommunikációs lehetőségekről beszélt, de a szűkre szabott idő miatt igazából csak az elektonikus levelezést sikerült részletesebben bemutatni. Mivel a demonstrációs gép Teodoré volt, így az ő levelei közt matattunk. Az előadás közben sikerült egy élő levélváltást produkálni Martinussal.

CsA a keresés rejtelmeibe vezette be a közönséget a már tőle megszokott profi előadásmódban. A prompt keresések is sikerültek, Murphy elment aludni :-)

Földi éppen csak kiszusszantotta magát és ismét ő következett. Előadása a Kereskedelem, online boltok az Interneten címmel pillanatfelvételt adott, hogy hol is tartunk ezen a területen. Saját gyakorlatából származó tapasztalatokat osztott meg velünk, amikor felhívta a figyelmet a buktatókra. Az alaszkai CD lemez rendelő példája elképesztő volt - ez már tényleg a 21. század.

Kun József a bankügyekrőlA hatodik előadás felkonferálásában már úgy éreztem, hogy erősen meg kell dícsérni a közönséget, mert éppen 2 órája kísérték feszült figyelemmel az előadókat. Nos, Kun József rászolgált a további figyelemre, mert igen érdekes előadást prezentált a Pénzügyi, gazdasági információk az Interneten címmel. Előadását és linkjeit minél előbb szeretnénk látni a CsaTolna oldalain! És hogy el ne felejtsem: rá is ugyanaz érvényes, mint Takács Tibire - várjuk a tagok közé!

Befejező előadásunkat dr. Tóth Tivadar alias Teodor tartotta Jogi támogatás nem jogászoknak az Internet segítségével címmel. Ez az előadás is tökéletesen visszaigazolta azt a tézist, hogy egymástól is rengeteget lehet tanulni. Szuper linkek, összefogott és higgadt előadás - lapjaink között olvasható.

Földi Pista duplázottFél öt körül véget vetettünk a hivatalos programnak és a még kitartó vendégekkel elbeszélgettünk. Összességében jól sikerült a program, de be kell vallani, hogy rendesen igénybe vettük a hallgatóságot. Ezt ugyan sejtettük előre, de annyi mindent meg akartunk mutatni, hogy alább nem adhattuk. Remélem, hogy a hallgatóság nem kapott Internet-mérgezést és kellően fel tudtuk piszkálni az érdeklődésüket.

A vándorcirkuszt követően kis tétovaság és tanakodás után - CsA hősies felajánlását kihasználva - rendkívüli és kihelyezett elnökségi ülést tartottunk, ahol frissiben megvitattuk a tapasztalatokat, illetve Grin sörtől való írtózásának okát. Tatárbifsztek keverésben komoly harcot vívtam CsA-val, nekem jobban állt a kanál a kezemben :-) A pincérnő volt oly szíves és megörökítette az utókor számára e díszes társaságot.

Köszönet a Kamarának a lehetőségért, hírverésért, az előadóknak az előadásokért!

Bitekbe verte: CCapo
Netre szabta: @tti

Készülődés
Készülődés
Net nélkül
Net nélkül
Kitartó figyelem
Kitartó figyelem
Hogy is lett?
Hogy is lett?
Teodor - Jogunk van-e
Jogunk van-e
Díszes társaság
Díszes társaság

Kattints a képekre!

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.