null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Vándorcirkusz Pakson

Paksi látkép

Pakson már másodszor tartott vándorcirkuszt a CsaTolna Egyesület. Az elsőre éppen egy évvel ezelőtt került sor, melyet a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen rendeztünk. A paksi Városháza adott otthont a 2000. május 3-i rendezvénynek. A mottó a helyszínnek megfelelően: Internet a Városházán, a közigazgatásban.

Fő szervezőnk Lovas Tibor, alias Paripa volt, aki hatalmas lendülettel végezte ezt a munkát. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy a legnehezebb feladat a közönség megszervezése. Még azokban is csalódni kellett, akikkel személyesen beszélt, meghívót adott és ígéretet kapott a részvételre. A médiákban is többször szerepelt a rendezvény beharangozója: Tolnai Népújság, Paksi Polgár, TelePaks városi tévé, Fortuna rádió.
Vida Tünde rádióriportja Fortuna Rádió; 2:10 perc; 262 kbyte Raksányi Gáborral, a CsaTolna Egyesület elnökével.

Paksi Városi TV
Esti Híradó
PaksNET
Nyitó kép
Interjú
CCapo beszél...
május 3. 17 óra
... és csak beszél
www.csatolna.hu
CsaTolna weblapja

A rendezvényre a szokásos technikával készültünk: kivetítő, Földi Pista notebook-ja, a Kvantum vetítővászna. Internetes kapcsolatot a Városháza biztosított. Kivételesen nem szólt közbe a technika ördöge, minden elsőre összejött és már fél órával a meghirdetett kezdési időpont előtt az előadásokra koncentrálhattunk.

Pipás varázsol
Előkészületek
Mit is látunk?
Előkészületek
Félkaréjban a közreműködők
CsaTolna előadók
Néhányan a közönségből
A közönség
Paripa
Főszervezőnk
Sorsolás
CD-ROM nyertes

Négy előadással készültünk. CsA a "Keresés az Interneten" előadását újította meg. Teodor célirányosan "Internet a közigazgatásban", KIA "Internet a Városházán" című előadással készült, végezetül pedig Paripa mutatta be a PaksNET-et. Minden előadónk időben megérkezett, 5 órakor teljes fegyverzetben kezdtük a programot. A TelePaks kamerája is megjelent és másnap többször is beszámolt az eseményről.

Raksa mutatta be az egyesületet, vezette fel az előadásokat a kb. 30 fős közönségnek. Mindenki kapott egy-egy kérdőívet, amely kitöltésével ajándéksorsoláson vehettek részt. Büszkén mutatta be a CsaTolna Egyesület által létrehozott webkamerát, amely már lassan egy éve folyamatos működik és mutatja a Garay teret a nagyvilágnak, illetve egy-egy nagyobb eseményt: Gemenci Nagydíjat, napfogyatkozást, Szekszárdi Szüreti Fesztivált.

CsA a tőle megszokott módon rengeteg információt tartalmazó előadást tartott, kibővítve és adatokban felfrissítve a CsaTolna oldalain lévő anyagot. Teodor is hozta önmagát és precízen betartva időkeretét bepillantást engedett a közeli jövő közigazgatást is érintő változásairól - persze az Internet felhasználása szempontjából.
KIA, vagyis Kocsis Imre Antal - aki civilben Szekszárd polgármestere -, megpróbálta meggyőzni a jelenlévőket, hogy ma már nem lehet és nem is érdemes figyelmen kívül hagyni az Internet adta lehetőségeket. Bemutatta Szekszárd város hivatalos honlapját is.

Rövid szünetet követően Paripa következett, aki igen részletesen bemutatta a PaksNET-et, az általa gondozott paksi weblapot. Fantasztikus mennyiségű információt tartalmazó, gyakorlatilag napi frissítésű oldalakkal ismerkedhettünk meg.

Az előadások befejezését követően 5 db, az 1999. évi Gemenci Nagydíj Nemzetközi Kerékpárverenyről készített CD-ROM-ot sorsoltunk ki. Kellemes meglepetésként a közönség jó része nem tágított, ezért spontán beszélgetés és szörfözés következett este 8 óráig.

Másnap a Paksi Városi Tévé esti Híradója beszámolt a rendezvényről.

Földi notebook-ja
Esti Híradó
Kezdés
Bemutatkozás
Kivetítőn a képernyő
Kivetítőn a weblap
Feszült figyelem
Közönség egyik ...
Foghíjas széksorok
... és másik fele

Egy kis fotóalbumban foglaltuk össze a rendezvény főbb mozzanatait.

A lebonyolításban közreműködtek:

  • Paripa (főszervező, előadás)
  • Raksa (szervezés, rendezvény levezetése)
  • CsA (előadás)
  • Teodor (előadás)
  • KIA (előadás)
  • Pipás (szervezés, kivetítő, helyszín berendezése)
  • CCapo (helyszíni segédkezés)

Bitekbe verte: CCapo

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.