null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Vándorcirkusz a Kereskedelmi
és Iparkamara paksi irodájában

1999. április 28-án 16 órától a TMKIK paksi kirendeltségén volt a második kamarai vándorcirkuszunk. 14 órakor már négyen ott tolongtunk, hogy ne legyenek előkészítési gondok. Saját gépben gondolkodtunk, de annyira csábító volt a kamarai gép, hogy csak kb. negyed óráig bírtuk megállni, hogy ne nyúljunk hozzá... Felnyomtunk egy Netscape-t és máris nekiálltunk végigszánkázni a szükséges linkeket. Mint később kiderült, ez jó döntés volt, mert a saját gép egy picit későn érkezett, ezért megmaradt tartaléknak.

A rendezvény beharangozása a következő módon történt:

 • kb. 90 paksi vállalkozásnak levelet írt a paksi kamarai kirendeltség,
 • a 04.26-i Népújságban rövid hír jelent meg az első oldalon - a Kamara (Teodor) tetette be,
 • a 04.27-i Paksi Városi TV esti Híradójában 1,5 perces képes beharangozó jelent meg a rendezvényről.

CsaTolna részről megjelentek:

 • Takács Attila - gépet hozott, előadást tartott
 • Takács Tibor - projektort hozott, előadást tartott
 • CsA - előadást tartott
 • Teodor - előadást tartott
 • Pataki János - előadást tartott
 • CCapo - mindenkit feltartott
 • Polyák Sanyi - leendő előadóként mintavételezte a hangulatot, a stílust, stb.

Kamara részéről jelen voltak:

 • Jagodics Gyula - technikai segítség Net ügyben
 • paksi kirendeltség 2 munkatársa (terem berendezése, Cola, stb.)

Elég pontosan kezdtünk, csak 5 percet adtunk a későn jövőknek. Röviden bemutattam az egyesületet, illetve a rendezvényen elhangzó előadásokat és előadókat.

Első előadóként Takács Attila "Hogyan kapcsolódjunk az Internetre?" címmel, Grin anyagát is felhasználva - most is bebizonyosodott, hogy milyen hasznos, ha az előadók veszik a fáradságot és le is írják az előadásukat -, de természetesen a saját tapasztalataival is fűszerezve tartotta meg a felvezető előadást. Időben egy kicsit megcsúszott, de legalább átesett a tűzkeresztségen!

Másodikként CsA és kedvenc pókjai bizonyították, hogy azért meg lehet találni a Neten az éppen bennünket érdeklő információkat. Szegény CsA is időzavarba került, mert ha hagynánk, biztosan órákon keresztül tudná ecsetelni a keresés rejtelmeit.

Harmadik előadóként ismét egy új kolléga debütált. "Van-e üzlet az Interneten?" - kérdezte a nagyérdeműt Pataki János, aki még kinyomtatott előadás anyaggal is készült! Az időtényező vele sem volt kegyes, heves mutogatásokkal késztettük néhány pont kihagyására.

Negyedik előadóként Takács Tibi "Pénzügyi, banki információk az Interneten" című előadását prezentálta. Figyelt az időre, jó linkjei voltak, passzolt a cirkusz jellegéhez és az előző előadáshoz is.

Ötödik előadóként Teodor "Jogi támogatás nem jogászoknak az Internet segítségével" címmel a múltkor is sikeres előadását vezette elő néhány aktuális és improvizatív elemmel megspékelve. Bravó Teodor!

Ráadásként egy (még) nem CsaTolna tag, Lovas Tibor mutatta be az általa készített http://www.paks.info.hu oldalakat. Érdemes átnézni, mert rengeteg információt tartalmazó, magas technikai színvonalú oldalakat szerkesztett össze. Csak így tovább Tibor, köztünk a helyed!

Közel fél hétre lett vége a műsornak. Kb. 10 perc alatt helyreállítottuk a gép és a terem eredeti állapotát (CsA után layout-ját...) és távoztunk. A csapat egy kicsit meggyötört volt, ezért nem aratott sikert az egy kis lazításra való felhívásom (nem is volt olyan meggyőző részemről sem).

Bitekbe verte: CCapo
Netre szabta: @tti

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.