null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

CsaTolna vándorcirkusz az Ady Endre középiskolában

Szekszárd főutcáján az iskola

Schubi, alias Schubert Péter vetette fel egy beszélgetés alkalmával Babai Zoltán igazgató úrnak, hogy a CsaTolna Egyesület szívesen tart az Internetet bemutató előadásokat, a mi terminológiánk szerint vándorcirkuszokat. Nyitott kapukat sikerült döngetni, mert az igazgató úr is a számítástechnikai oktatás megújítását, az Internet megismerésének oktatási programba való beillesztését tervezi. Kapóra jött Schubi ajánlata, főként, amikor az egyesület weblapján bemutatta az eddigi rendezvényeink beszámolóit.

2000. október 10-én a kora délutáni órákra időzítettük a bemutatót. Az iskola rendszergazdája, Rappai Szilárd és munkatársai biztosították a technikai feltételeket. Minden rendben volt, csak a Net sebessége... néha elképesztően lassú volt, alulmúlta még a modemes vándorcirkuszokat (Szálka, Várdomb) is. Valahol azt hallottam, hogy állítólag szerver átkonfigurálások folytak (később ezt egy rendszergazda megerősítette, hogy a BIX betegeskedett), de ekkor még hivatalos infót nem hallottunk:-(

15 órára kb. 25-30 pedagógus hallgatóság jött össze, élükön Babai Zoltán igazgató úrral.
CCapo röviden bemutatta a CsaTolna Egyesületet és az előadókat, illetve rákérdezett a hallgatóság PC és Internet ismeretére. A résztvevők kb. fele jelezte, hogy használ számítógépet és találkozott már az internettel is.

Schubi kezdte az előadások sorát. A maga lendületes stílusában kifejtette, hogy anno Ő miért nem akart internetezni, milyen félelmei voltak és végül miért döntött mégis a Net mellett. Akinek eddig kétségei voltak az Internet hasznosságát illetően, az biztosan kapott egy kis municiót véleménye befolyásolására.

CsA az aktualizált Keresés az Interneten előadását adta elő, melybe még a vánszorgó Net sem tudott belerondítani, igen jól sikerült.

Kun Józsi a természettudományokkal kapcsolatos oldalakat válogatott össze és mutatott be, amelyben a hypertext által nyújtott lehetőségeket emelte ki. Példaként az Élet és Tudomány online oldalait néztük meg.

Raksa magyar irodalomból készült, melyet a MEK-el és különböző netes folyóiratokkal illusztrált. Jól komponált, stílusos előadást tartott.

Végezetül Schubi fogta keretbe az egészet és a hallgatóság kiváncsiságára, az általuk oktatott ifjúsággal szembeni felelősségükre appellált.

A lebonyolításban közreműködtek:

  • Schubi (szervezés, előadás)
  • CsA (előadás)
  • Kun Józsi (előadás)
  • Raksa (előadás)
  • CCapo (rendezvény levezetése)
  • Syl (technika biztosítása)

Bitekbe verte: CCapo

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.