null www.csatolna.hu - főoldal
iv null
 Magunkról    Újdonságok    Publikációk    Rendezvények    Szépek    Érdekességek    Körpanorámák    Tolna megye    Időjárás    Webkamera    Impresszum  
 
 

Évzáró találkozó, azaz ZABSZERDA

Megesett Szekszárdon, 1999. december 22.-én

Az egyesület szokásos havi találkozóját rendhagyó módon tartottuk meg. Úgy gondoltuk, hogy megérett az idő egy fehér asztalos, ünnepi találkozóra. A szervezést szokásos módon, a sajtlistán ejtettük meg és talán a kellő időben megkezdett toborzásnak köszönhetően 33-an jelezték, hogy biztosan eljönnek.

Dosy javaslatára a Garay éttermet választottuk, amelyet Kovács János mesterszakács - az Ínyenc klub vezetője - fémjelez. A -nemrég felújított- Garay étterem Szekszárd központjában, a CsaTolna Egyesület által létrehozott webkamerán is látható téren van.

Délután 5 órára hirdettük meg a kezdést. A többség időben érkezett, de voltak, akik kicentizték az előétel felszolgálásának időpontját.

17 óra
Az első fecskék
webmesterek
Földi, @tti és ej
Rímfaragó
Teodor & Raksa
Webikrek a háttérben
CsA és Schubi
aperitif érkezik
Az asztal hosszában...
mindjárt kezdjük
... és keresztben

Hogy a CsaTolna nem akármilyen egyesület, az is bizonyítja, micsoda nyakkendőket vonultatott fel a tagság jobb érzésű része a Zabszerdán. Alább egy tucat nyakkendőben gyönyörködhet az internet nyájas vándora (a fotók még a vacsora előtt készültek, így a kravátlik ragyogását semmi sem zavarja):

Első féltucat
zabnyak-1
Második féltucat
zabnyak-2

CCapo, az egyesület elnöke nem túl hosszú(?) bevezetőjében összefoglalta az 1999-es esztendő főbb eseményeit, eredményeit:

9 vándorcirkusz
CCapo beszél...
webkamera létesítés
... csak beszél ...
CD-ROM készítés
... és beszél.

- a sajt@ listán többezer levél segedelmével éltük egyesületi életünket
- minden hónapban személyes találkozókat szerveztünk
- kéthetente megjelent a CsaTolna hírlevele
- a CsaTolna weboldalai folyamatosan csinosodtak, tartalmilag bővültek, pozitív visszajelzések érkeztek
- létrehoztunk Szekszárd központjában egy folyamatosan üzemelő webkamerát, amelyre több pozitív visszajelzést érkezett a világ számos pontjáról
- 9 vándorcirkuszt (ismeretterjesztő előadást) tartottunk: Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Szekszárdon, Orvosi Kamarában Szekszárdon, a Tolna Megyei kereskedelmi és Iparkamara paksi, bonyhádi, tamási és dombóvári kirendeltségén, a Tolna Megyei Mérnöki Kamarában Szekszárdon, Decsen és Várdombon
- részt vettünk a Szekszárdon megrendezett Városi Polgármesterek Randevúján, a szekszárdi Házam a Váram kiállításon, élő adásban közvetítettük a XXV. Fiat Gemenc Nagydíj Kerékpárverseny és a Szekszárdi Szüreti Fesztivál néhány eseményét, valamint két kamerával az augusztus 11.-i napfogyatkozást
- elkészítettük a XXV. Fiat Gemenc Nagydíj Kerékpárverseny weboldalát, majd egy CD-ROM-ot is

CCapo értékelése szerint a megalakulásakor megfogalmazott céloknak megfelelően egy dinamikusan fejlődő, az ötleteket megvalósítani képes egyesületet sikerült létrehozni. Végezetül megköszönte a tagok munkáját és átadta a terepet Kovács János mesterszakácsnak.

A menüről mesélni szinte felesleges, ott kellett volna lenni! Az előételként felszolgált jércesaláta olyan hamar elfogyott, hogy még képre sem tudott kerülni... Minden fogáshoz válogatott szekszárdi borokat szolgáltak fel, melyek bizony jelentékenyen hozzájárultak a hangulat fokozásához. Néhány fényképen megörökítettük a remekműveket, mert biz' egy morzsa sem maradt.

bele kéne kezdeni
Jércesaláta
csábító illatok
Neki kéne kezdeni
egyek vagy igyak?
Szolíd áhitat
sok kicsi sokra megy
egy kis ez, egy kis az
te hol kezded?
hamm, bekaplak!

Schubi ráakadt egy érdekességre, amit megosztott velünk. Az írás a Windows tulajdonságaival vértezett fel egy autót, ami igen érdekes megállapításokhoz vezetett.

Schubi
... 25 $-ba kerülne ...
Schubi
... általános hiba ...

Földi Pista a jelenlévőkről külön-külön is készített fotókat, csak éppen róla, illetve Kun Józsiról nem leltem fel portrét. Lássuk, hogy rajtuk kívül kik jelentek meg:

ej
Erlich Janó
@tti
Szép Attila
Ricsi
Balogh Ricsi
Gyuszi
Majkut Gyula
Bébé
Baka Béla
Paripa
Lovas Tibor
Raksa
Raksányi Gábor
Teodor
Dr. Tóth Tivadar
PGE
Papp Gábor Endre
Yoss
Till János
Martinus
Szilágyi Márton
CCapo
Szilágyi György
CsA
Cserháti András
Dolfi
Bíró Attila
Cd
Gyuricza László
Paks
Pataki János
Grin
Gervai Péter
Yany(?)
kék Iker
Uchimata(?)
piros Iker
MikPet
Mikola Peti
Schubi
Schubert Péter
BD
Boros Dezső
Pipás
Nagy Laci
Feri
Zsoldos Feri
DoSy
Doszkocs Laci
Tibi
Takács Tibi
Liszicza
Liszicza István
Törpapa
Hollendus János
Jaksa
Pámer Jakab
ÉB
Énekes Béla

Még egy emberről, Dömény Gáborról nem készült fotó, aki a vacsora után érkezett meg és kitartott zárásig. Amikor már mindent megettünk és az innivalók dolgában is kezdtünk jól állni, nekiveselkedtünk egy csoportkép elkészítéséhez. A legszimpatikusabb falhoz álltunk és igyekeztünk annyira összeszorulni, hogy beleférjünk a képbe. Ar eredmény itt látható:

Földi-mentesen
Földi Pista nélkül
CsaTolna először
Akik megjelentek
CsaTolna másodszor
Akik megjelentek 2.
CsaTolna harmadszor
Akik megjelentek 3.
CsaTolna kemény mag
Akik megjelentek 4.

Ezt követően kitódultunk a webkamera elé és mint egy eltévedt óvodáscsoport integettünk a vakvilágba a taxisok legnagyobb megrökönyödésére.

Fagyos CsaTolna
Hótaposók
Fagyos CsaTolna 2.
Csak nem egy tüntetés?
Fagyos CsaTolna 3.
Közeledünk a kamerához
Fagyos CsaTolna 4.
Búcsúintés
kamera szemszogebol1
A kamera is megbámul bennünket...
kamera szemszogebol2
...közelebbről is
A kinti hidegben
mozgókep - 1.2MB
A mozgókép 1.2MB meretű!
felgyorsul a mozgás

Röviddel 10 óra előtt rekesztettük be az ünneplést. Mindenkinek békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Bitekbe verte: CCapo

 
 Közlemény. A CsaTolna mint egyesület 2010 végén feloszlott, de baráti kör formájában tovább működik. A világhálón hagyott nyomunk javarészt ezután is elérhető lesz, az sem kizárt, hogy a tartalom frissül, kiegészül.
 CsaTolna © 1998-2022.